Senaste inläggen

Av Åsa - 9 augusti 2016 07:22

God Morgon !


Frukosten är serverad Havregrynsgröt med protein pulver, smakar inte så mycket idag( ingenting alls nästan) men de börjar jag snart vänja mig vid. De e tyst och fridfullt i lägenheten då det enbart är jag som är vaken alla töserna sover som bara den , i natt har varit en inte så bra natt sovit lätt om man kan uttrycka sig så, haft kramper i ena vaden och myrstickningar( när ngt på kroppen är på väg till att somna/ vakna ). I går när vi var på Pokemon jakt hade jag sjukt obehag av balansen de var så pass att tillomed tjejerna märkte det. Natta sa e du full. Ja så kan man se de ibland vi gick rakt fram o ett tu tre så gick jag ett steg åt sidan, obehagligt japp för innan har jag lyckats att hålla de i shack så pass mycket att jag inte visat det utåt utan bara jag själv har känt av vingligheten. Blir så arg på mig själv hela tiden att de blir så . Hjärnspöken säger mig helat tiden det är inbildning och prata inte om det för då tror folk runt om kring dig att du är löjlig eller paranoid, just nu kommer jag inte på det ord jag söker där man tror man är sjuk inte är det. Jag är så sjukt rädd att misslyckas. Bara för att sköterkan på sjukhuset bekräftade mina symtomer'( vilka jag har ignorerat i ett halvår till och från försökt hittat andra svar på smärtan i örat, yrsel/ obalans domningar/ myrrstickningarna)  så låter kroppen de komma fram tydligare varför kan jag inte spärra av dem längre vad e de som gör bara för att hon bekräftade det så kommer de fram tydligare. Är det ibillningar är de jag själv gör sytomerna synligare? Det är så de känns för mig att andra tror att jag gör detta för att tycka synd om mig men vet ni jag vill verkligen inte detta. Berättar jag några av mina symtomer för er så är det för att jag vill bli förstådd och trodd, inte att man ska tänka jaja hon är en Hyprokodiker. Tänk om folk tror det om mig? E de så '? e man hyprokodiker för att man fått symtomer på en sjukdom eller är min Ms en inbillning de oxå. Oj  är jag i ett förnekelse stadium? vad händer igentligen men mig? Vad vill jag och vad orkar jag igentligen. e jag lat, många tankar går i skallen på mig denna morgon och det är då jag behöver denna blogg Xtra mycket där jag kan skriva ner exakt det som hoppar( tänks) runt på de rosa molen i huvudet( placken) . Idag är jag trött på att känna som jag gör utan att ngn igentligen vet vad jag känner. 

Nä gott folk nu ska jag dra på mig min Mask och bege mig till jobb och hoppas där kommer någon och förgyller min vardag. 

ANNONS
Av Åsa - 6 augusti 2016 11:25

God förmiddag mina vänner !


Då var vi inne i Augusti månad nu. Jösses vad tiden går fort. Fått ännu en behandling denna gång var den en annan sköterka som fixade det och hon berättade lite om vad #MR visade. Hon berättade att det det fanns 1 kontrastfyllt plack och ett utan kontrast. Vilket då innebär att det kontrastfyllda är aktivt alltså att #Tysabrin inte lyckats dämpa just det men de var inte så stort men vi ska ha de under uppsikt. så med andra ord så är inte de känningar jag har i kroppen( myrstickningarna ) som jag prata om innan inte in billningar lika så balansen(yrseln) oxå är i från detta plack då det fortfarande känns av i mellan åt. Jag får ångest över att jag iinte lyssnar bättre på kroppen att den säger i från att jag säger till mig själv pjal de inte så farligt. men en dag är det kanske det. varför överanalysera allt för? finns det ngn mening med att hela tiden gå i oro.. är det inte pengar, töserna så är det annat skit som man ska gå och oroa sig för och jag är en sådan person som grublar extra mycket på saker och ting. Vad händer den dagen min kropp säger stop du kan inte jobba mer tex? jag har ju inte lyckats får i hopa tillräkligt för att kunna leva normalt resten av mitt liv utan ett arbete. Men i dagens läge så kan jag jobba 50% iof med nöd och näpe men jag kan och jag ska fortsätta där hur tuffa vissa dagar än må vara. Jag har ett drägligt liv för stunden visst har jag kunnat må bättre och ha det bättre ställt men de finns andra som har det värre. jag kan för det mesta kontrollera mitt liv. har nästan hittat en balans hur jag ska leva för att orka med allting. trycka bort smärterna så pass mycket att jag kan göra saker tsm med tjejerna. Det ända jag inte jag trycka bort är huvudvärken( behandlar det istället) minnet( att jag tappar bort ord kan inte komma i håg saker) men det finns så man kan skriva ner så man inte glömmer har idagens läge jätte många larm på telefonen som berättar när jag ska göra visa saker måste skriva ner allt för i morgon är det glömt. Har börjar gå ut och gå lite och då passar vi på att leta efter pokemon vilket resulterar i att vi går mer än vi gjorde innan super kul:),, Det som tar mest skada där är knäet de svullnar men då säker jag tempot lite och då orkar vi gå lite till. det är inte långt jag orkar gå utan att pausa men en km ca åt gånger ibland lite mer. men tackvare att man ska fånga #pokemon så stannar man till lite då och då. 


Så vad har vi nu gjort denna sommar jag var orolig att jag inte skulle göra tjejerna lyckliga över sommaren att inte kunna göra saker tsm men dem nmen vi har iallfall lyckats med att :

vara på det nya #Leoslekland,

åkt tåget till #helsingborg och fångart #pokemon,

en dag tog vi tåget till Lisa som har flyttat till #Simrishamn,

Varit hemma hos Maria och haft bebis och bff mys,

fikat i stan ,

#trädgårdshäng med världens bästa grannar,

varit i #smyge och käkat sill och glass den sista gången så passade vi på att fånga pokemon oxå,

varit på #horizont och firat Mange,

varit ute hos far och ätit söndagsmiddagarna,

flickorna har varit hos sin pappa och de har varit på#Bakken,

invigt #Anderslövsbadet,

varit på inspelningen av #sommarlovsmorgon

i går var vi på Gislövsmarknad och det kommer vi att vara idag och i morgon med det är en tradition hos oss att spendera helgen där ute.

det är det som jag kommer ihåg att vi har gjort och där i mellan har jennifer lyckats med att vara sjukt 2 gånger på väldigt kort tid. jag har haft mina pain in the as dagar

inte mycket mer tillräkligt då jag jobbat mina 50% först och sen efter åt måste jag vila en stund innan jag kan göra ngt.

Vi har diskuterat om vi ska börja simma tsm en gång i veckan då vågen börjar plussa för mig ( kan bero på att jag inte orkar vara i gång i samma tempo och lika länge längre. ) 

                 

ANNONS
Av Åsa - 6 juli 2016 20:41

Godkväll mina vänner..Hoppas ni har överlevt regnet som kom in rusande för en stund sedan. Själv så har jag fått jobba lite ,en av de viktigaste projekten för mig är att få vara med killarna på jobb. Det är en bra medicin när man känner sig nere o o hjärnspöken härjar att då får komma till jobb o bara prata och umgås o jobba så klart?. Just nu känner jag mig tom i tankarna o utmanad i kroppen men de får.man lov att göra ibland. Har en sak jag pratade lite med kuratorn om o de e det här med.att ens medmänniska vill.gjälpa en att fylla i ens meningar tydligen e det det.vanligt fenomen men jag blir ledsen när.någon inte.låter mig få.hitta orden. Jag förstår hur de som stammar känner sig när folk ska sätta orden i munnen på dem. Eller de e kanske jag som är.känslig just nu på den fronten då jag i vanliga fall aldrig behövt låta andra tala för mig. Det tror jag har orsakat min tyst het jag orkar inte prata/diskutera om saker när andra ska lägga orden i min mun. Samtidigt e jag jävligt feg där då jag inte säger till att det är inte okej att sätta orden i min mun.
Min sjukdom gör saker med mig och min kropp som jag inte vill att den ska göra o jag är så sjukt rädd att jag ska bli någon som.andra nedvärderar o tycker e ytlig o dryg, samtidigt vill jag att andra ska förstå vad #ms är för.något och vad den gör med mig. Hur min vardag har blivit förändrad för att klara av den. Jag vill inte vara den människan som.jobbar för mycket för att sen bara hem och sova. Jag har två barn att tänka på oxå som ska hitta en vardag med mitt nya jag. Kan säga att jag e glad att barnen är så pass hjälpsamma som de är. Vi har gått tillbaka till syssloschema där det står vad de har ansvar för varje dag.
Där de ska hjälpa mig med att tex laga maten tsm med mig, ta hand om disken efter maten (fylla och tömma diskmaskinen) duka vid måltiderna ,hjälpa mig med tvätten och gå ut med soporna. Gör de detta plus städar och håller i ordning på sina rum och tar hand om.hamstrarna så får de 200 kr i #månadspeng. De har varit duktiga nu den senaste 2 månaderna och det glädjer mig ibland kan jag tycka att det är för mycket men när jag tänker efter så e det inte det.sen kan vi ju ta det här med maten, det har blivit en börda numera innan älskade jag att laga mat komma på nya rätter och allt numera tycker jag bara att det är jobbigt smaklöst o trist. Man skulle haft en egen kock som fixade med maten så kul det hade varit. För jag börjar känna att nu e de mer töserna som bestämmer o då e de där.kära.kolhydraterna tillbaka o grönsakerna lyser med sin frånvaro. Funderar om.jag ska börja med matkasse igen (dock var töserna ej så glada i all maten där.) Nog bölat här ha en fantastisk kväll och ta hand om varandra.

Anna min kusin och hennes yngsta dotter Sofia kom ner från Stockholm och hälsade på en snabb visit men ack så roligt de var att få lite tid tsm med dem. Vi passade på att gå ner på Istanbull tsm.med.två.av mina andra kusiner Lotta och Eva. Yber mysigt rent ut sagt var det. ?.

Så.här ser deras schema ut.

Av Åsa - 3 juli 2016 08:41

God morgon! Då e söndagen kommen,ligger och drar mig o planerar dagens att göra saker. Har lite plock här hemma att göra innan jobbet kallar. Flickorna sover fortfarande. Senare idag blir det att åka till far och äta middag tsm med honom, eventuellt per oxå om han är hemma inget som garanteras då det är foteviken.

Igår.tog vi tåget till Emporia herre min jävel vad det var folk där. Skulle hitta nya kläder till mig då jag verkar vara stabil på 68-70kg. Jag ska ner några kilon till men får nog ta den fighten när jag mår lite bättre. Innan.sjukdommen så.var jag nere i 65 o där trivdes jag. Aja nog snackat om vikten. Hittade 2 tröjor o 1 klänning.så det blir en liten garderob för min del. Flickorna fick oxå lite kläder,vi gick in på.Holister och tittade. Ja en plånbok till deras kläder finns inte hos mig ännu..o jag e evigt tacksam att flickorna inte bryr sig om.märken än. Jennifer hon.börjar så smått o älskar deras kläder så det blev ett linne på rean :).

Sen tog vi den obligatoriska frozen yoghurten den e så god ?

Det.bästa med sommar kortet är att man behöver inte fundera om vad det kostar eller krångla med.biljett det är bara till att sätta sig på.tåget och se vart man landar?
När vi väl var hemma så hade flickorna en show för mig. De tycker att det är. Så roligt o har lagt många timmars övning på dem i veckan ?

Önskar er alla en Fin Söndag

Av Åsa - 2 juli 2016 11:09

God FM!

Då var de där med att vara aktiv på att skriva de funkar tydligen inte så bra för min del. Men jag skriver ibland iallafall:).Sommarlovet är i fullmåne för tjejerna vilket de tycker är skönt, Louise har haft simskola i 2 veckor nu o det börjar. Bli riktigt bra säger hon i fredags hade de kläder imorgon o flytvästövningar. Vi har även testat nya espresso house mysigt kafé, iof så.har jag alltid gillat det stället ?. I fredags så kollade vi upp lite sommarlovs.aktiviteter som tjejerna skulle kunna göra så Jennifer är inbokad på dans där.hon får testa lite olika dans sorter tror det var den 13e juli de skulle vara. De har även blivit uppskrivna i en kö för matlagningskurs sen får vi se om det.blir lite vikingaktiviteter oxå,
Vi får se om der eventuellt blir resor med under sommaren har sommarjobbet så några. Tågresor lär det bli eventuellt tar vi en tur till DK o går på tivolit oxå. Hat.öven planer på en high chaparral runda. Vad finns det mer man kan aktivera kidsen med? Har sjukt mycket skuldkänslor i kroppen just nu tex att jag inte. Orkar vara lika engagerad i saker o ting
Arg över att min sjukdom ska styra över mitt liv tycker inte det är okej längre. Men får ny dos.på onsdag så det ser jag framemot:).

Har tänkt på de här med att vara vuxen o vad vuxenlivet innebär. Kan få tankar o funderingar om vad andra vuxna gör om dagarna förutom att jobba. Hur ser en normal vardag ut och hur ser helgerna ut? Har alla alltid en fullspäckad agenda? Är det bara jag som inte alltid träffar mina vänner eller känner jag mig ensam.då jag inte har någon respektive. Är det så med.vuxna att man har sin familj o det är den man gör sakerna med eller man är fler. Många.konstiga hjärnspöken är i gång. Jag känner mig kluven ensam och övergiven, är.jag för översocial därför jag känner denna känslan idag? För vem säger att man alltid ska ha andra vuxna runt om e? O de här med att vara förälder, vem har sagt att de ska vara lätt?när ska man börja oroa sig?har.vid upprepade tillfällen berättat min oro om hur viktig kompiskretswn fritidsaktiviteter osv e men sen tänkte jag som så att är ett barn missnöjd med något så berättar de det o man kan inte tvinga ett barn att ha många kompisar o umgås med dem eller kan man? Vad är normalt? När eller hur upptäcker man om det finns mobbning i bilden? Hur får man barn till att skaffa fler vänner? Många tankar i skallen idag.

Av Åsa - 27 juni 2016 22:42

Då går vi in i 2a veckan på.ett.lpngt o skönt sommarlov för tjejerna. Loppan har gått.på simskola i en vecka nu o har lärt sig det.vanöiga simtag där man liknar en groda ?. Hon e så stolt så stolt varje dag när hon berättar om.vad hon lärt sig på simskolan, idag när mormor gick hem med henne från badet sa hon Du mormor jag drunknade 4 gånger idag. ?. Då enade hon på att hon hamnade under vattnet 4 gånger men kom upp igen lika fort. Livet rullar på som vanligt i fredags var vi i minnesberg o firade Midsommar i goda vänners umgänge tjejerna var mycket nöjda då de fick grabbarna till att dansa (eller vad vi nu ska kalla det ) runt midsommarstången.Sen i lördags åkte vi till frua o hennes familj o hade mys. Älskar att mysa med Molli hon e alltid så.mysig? Loppan bestämde.sig för att stanna kvar så hon blev hemleveread till Morfar på.söndagen då.jag jobbade och vi skulle hem dit.på söndags middag senare på.kvällen så en mycket lyckad helg. Idag fick jag o loppan lite egentid då Jennifer åkte iväg.en runda..det.blev boo new York som.jag o loppan njöt av tsm. Där efter tog grannskapet en kopp kaffe i trädgården tsm. Det är sååååå mysigt att kunna göra det.
Snart dax för ny energi börjar bli irriterad på denna smärta och domningarna känna som.min kropp bestämt sig för att ha. O jag vill ha rbx mitt smaksinne o multitasking samt tålamodet. Men men jag ska ara glad att jag lever och ha de bästa människorna runt om kring som.orkar med och pusha mig när motgångar e på infart. Som.jag sa till någon..minns inte vem (minnet e inte. Bra alltid heller) att så.länge mina älskade töser mår.bra så e jag nöjd. Går genom eld och vatten för deras skull. Nu kallar sängen för mig i morgon e de jobb för min del o simskola för loppan o därefter morbror mys för töserna del (=eg tid till mig o soffan)

Av Åsa - 11 juni 2016 09:35

God Morgon!


Har nu velat fram och tillbaka i några veckors tid om jag ska eller inte ska fortsätta blogga.

Kom fram till att detta är nog det bästa sättet att få ut mina känlsor och hur jag igentligen mår och få lov att kräka av mig ang sjukdom och allt som rör sig  runt om kring. Nä visa saker skrivs inte här för de tycker jag inte har på en blogg att göra. Men allt som har med min sjukdom att göra kommer jag att skriva här för det äter upp mig innifrån. förstår mer och mer för varje dag att min omgivning och med människor inte kan sätta sig in i situationen om hur det är att må som jag gör. Konstant trött och difus, Att jag inte orkar lyssna på när det är mycket folk runt om kring som pratar och orkar inte alltid vara så social som jag varit innan. Att smärtan av konstant huvudvärk och domningarna i höger sida grämer mig så mycket som det gör. Lika så att jag inte kan smaka det jag äter på samma sätt längre. att jag inte har orken till att ta mig till folk som jag gjorde förr . jag vill umgås prata i telefon och vara mitt gamla jag men orkar helt enkelt inte.Ja just nu är jag inne i en väldigt tuff period det vet jag om ska bara hitta en balans i det hela nu , Både ekonomi jobb flickorna mig själv och omgivningen. det tar tid att hitta en balans där. Pengarna måste rulla in för att jag ska må bra just nu e de lite hoppit med det men jag hoppas att allt är i sin ordning innan onsdag nästa vecka för då vet jag att jag överlever ekonomisk denna månaden. Det är väl sjukt vad pengar kan styra ens liv att ett ända papper ska göra så det blir lite berg och dalbana i livet. Flera olika puzzelbitar måste komma på plats innan jag kan andas ut. har möten jag måste gå på, ett jobb jag måste klara av för att jag älskar mitt jobb, och det viktigaste här i livet har två flickor jag måste göra allt för så de mår bra. Måste sätta de förre något annat( vilket jag alltid har gjort) att lyssa på deras rop och deras önskemål är en mammas viktigaste del här i livet, visst ska de har regler och ordning och uppfostran men man måste lyssna på vad de säger och se till att de mår bra. 

Nog talat om vardagens alla måsten. 


I går var vi och firade mitt Kusin barn Filip som tog studenten OJOJOJ! lille fille, ja nu e han oxå vuxen. tiden springer i väg. det var en jätte fin student fest med fina tal och lyckoönskningar. 


och idag ska vi fira Vår egna finaste Natalie som blir 12 år och i morgon blir det söndags middagen hos far precis som vanligt. så ser vår helg ut inte mycket men tillräkligt för min kropp att orka med. 

 

för någon vecka sedan så sprang töserna Color Run i Lund och denna Mamman var så stolt att de hur duktiga de var som sprang 5 km och att se deras nöjda gjorde ens dag ännu bättre

snart är det skolavslutning sen ska dessa två få ett långt härligt och skönt sommar lov. de längtar så . Loppan ska gå på simskola så hon äntligen kan få lära sig att simma för det är något hon verkligen har velat göra länge men pga av olika omständigheter har det inte gått .


nu ska vi fortsätta att inte göra ngt alls.

önskar er alla en Lördag och ta hand om er ni vet aldrig när det är försent. 


Vill bara säga att jag är evigtacksam över er alla Mina vänner och familj att ni finns här hos mig och hjälper och stöttar mig så mycket ni bara kan. Att ha er runt om kring underlättar mitt liv så ofantligt mycket även om vi inte träffas varje dag allihop så vet jag att ni finns där och jag finns där för era allihopa med glöm aldrig bort det. 


Av Åsa - 17 maj 2016 08:49

Då var flickorna i skolan o första koppen kaffe e nu intaget. Sitter o kollar på mina tomat och paprika plantor, wow första gången jag lyckas med att de blommar ?. Tänka sig att för att vara planera en tomat i jorden så kommer det nya plantor. Även min orkidé slår ut i blom ännu en gång.
Nu e de många som har frågat hur jag mår så tänkte detta inlägg får berätta att jag mår sjukt bra. Bara hjärntröttheten son är jobbig. Jag vill kunna multitasking igen , O det ska jag med kunna snart. Har hittat vad som gör mig ur balansen o håller på att träna på att klara av det. Den största biten är.NEGATIVA åsikter och negativa saker.... det tar tyvärr jätte mycket på mig. Fick en aha upplevelse igår när jag satt o diskuterade med en kollega, det föll ner i negativa åsikter om något tänker inte gå in på detaljer , men där kände jag precis som om nån drog ur pluggen på mig. Fick sen en samma känsla här hemma när vi hade lite diskussioner om att inte tillrättavisa sina syskon, att det bara finns en Mamma i hushållet och det är jag. Alltså en helt normal diskussion när man varit i från varandra i 2 veckor. Så nu vet jag bovarna nu ska jag bara kunna komma på en lösning på hur jag ska kunna hantera de negativa incidenter utan att få huvudvärk. Man måste kunna diskutera saker , jag måste vara en mamma så negativa incidenter måste jag kunna hantera utan att musten försvinner. Trodde ett tag att det var när jag använde hjärnan mycket som hjärntröttheten kom men tror i dagens läge inte att det är det utan det är stress o negativa insidenter/människor som jag inte helt kan hantera.
Eller är det inbillning. Aja ta en dag i taget så blir allt bra bara man har en bra rutin o bra.människor runt om.kring mig?.de andra skov bitarna känns inte av just nu förutom smaken iof men det är uttjatat om den. Det är bara något jag får gilla att ej smaka sakerna på samma sätt som förr. Är.evigt tacksam över #Tysabri som jag tror hjälpt mig ofantligt mycket nu dessa månader.

På Torsdag skall Jag och Jennifer åka till barnspecialisten i Malmö,hoppas nu de kan hjälpa oss att få rätt på hennes mage utan att behöva ta bort mjölken helt. Tror det är ngt annat som spökar där.

Har även anmält loppan på sommar sim , så äntligen ska hon få lära sig att simma,kul.om.hon e simkunnig när vi åker till Rhodos?. Berättade det för henne när jag hämtade henne i torsdag, vilken överlycklig tjej. Det är något hon så gärna velat lära sig längre, men av många anledningar har det ej gått fören nu.

Det är mycket förändringar i denna familjen nu framöver, ny skola (även om hon trivs), möten för måendet, fritidsaktiviteter, boxen börjar öppna sig o då kommer det nyaste först sen e de bara till att gräva sig neråt i boxen. Går ej in på detaljer här.
Nu ska jag snart köra till VC där vi ska möta upp Mormor.

Ha en fantastisk dag även om solen gått i Moln.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se