Senaste inläggen

Av Åsa - 24 oktober 2015 09:54

God Morgon !

Får nog skriva lite om vad som hänt sen den 6 feb tar de stora bitarna bara och tänk på att detta är mina tankar funderingar och det jag skriver gör jag för att min kurator har sagt att detta är bra för mig. Vi börjar med de roliga och possitiva sakerna. Barnen bor hos sin Pappa varannan vecka ja det tog ett tag för mig att acceptera att de var borta så länge. Det går jätte bra nu och det underlättar mitt hjärta. ja det är tufft i början men jag har äntligen fått de jag ville för barnens bästa även om jag saknar de så de gör ont i bland när de inte är här!

I somras så jobbade jag i Ystad och trivs som vanligt bra där och nu i höst är jag tillbaka i trelleborg.


Sammanfattning om vad som hände:

Torsdagen den 24 september ändrades mitt liv. Vaknade på morgonen kände mig ovanligt trött tänkte inte mer på de försen jag skulle ta en tugga av ett kex på morgonen och kan inte tugga. Går in och kollar mig i spegeln och upptäcker att högra sidan av ansiktet hänger, automatiskt försöker jag att le men de går inte påå höger sida. samtidigt försöker jag skratta och märker då att de kan jag inte heller försöker där efter säga ngt högt och får bara ut enstaka ord. Paniken börjar krypa i mig så skickar ett SMS till mor som är uppe hos mig på 2 min. Hon får ringa 112 som kommer och hämtar mig då de tror precis som vi at det är en stroke jag fått då symtomerna är exakt det. Väl ine på Sjukhuset så går det i ett 20 människor är i akut rummet där jag blir undersökt vilket gäng o vilken fart! Vidare in på Skiktrönken och MR, där efter in på akuten igen och fler tester tas,Jisses han inte tänka. Sen blev jag uppkörd på Avd 9. Där jag fick ligga tills på onsdagen. Fick reda på fredagen att de har hittat inflammation i hjärnan och Ms läkaren säger att det lutar mot ms.Men vi måste vänta tills på måndag för att göra ännu en MR. På onsdagen  får jag svar. Det är 98% sannorlikhet att det är MS. Då jag inte har alla symtomer så som att man har haft många skov osv. Ska jag vara Ärlig så vet jag inte vad de menar.De säger att de ser gammalt och nya inflammationer men Läkaren tycker inte vi ska kolla historian utan vi ska se framåt.Fick åka hem onsdagen vill säga tack till er som kom till mig på sjukhuset ni betyder mycket för mig

Nu har det gått en månad sen jag åkte in och nu de 3 sista dagarna har haft migrän vet inte om det är så för att medicinen börjar gå ur kroppen för så är det, därav att man får det var 4e vecka. En sak jag har lärt mig är att lyssna på kroppen! När jag är trött finns de bara en sak att göra vila! Det är svårt att planera in ngt speciellt för man vill inte svika varken barnen eller de man planerat med.  Lever ett liv i berg och dalbana. Mina önskemål och förhoppningar är att jag skall kunna komma tillbaka till jobb på 100 % Men frågar är när, jag tycker redan i morgon men de vet jag att så ligge de inte till.Så mycket man ska komma ihåg och så många man måste kontakta bara de tar mina krafter 

ANNONS
Av Åsa - 6 februari 2015 09:46

God morgon finaste läsare !

Idag e jag och loppan lediga så vi passar på att ha mysig morgon stund tillsammans . Sen i em ska jag snabbt i väg på ett möte för sitt sen äta. Därefter så ska vi till badhuset med ungar o vänner så mysigt de ska bli i kväll ska jag och Emma mfl fira hennes födelsedag med lite räkor och annat gott. Var hos läkaren i veckan och fick provsvaren på Jennifer allergi är sjukt kluven just nu vad vi ska göra då hon är allergisk mot pälsdjur ska vi behålla leia eller inte. Just nu reagerar hon inte mycket men vad händer i hennes kropp kanske blir värre genom att behålla leia men Ååå kommer knäcka flickorna om vi måste göra oss av med hunden. Vill ju inte att Jennifer ska bli mer allergisk ön hon redan är man ställer sig frågan många gånger vad är bäst. Vet att J kommer att ta åt sig skulden tyvärr att det är hennes fel om vi måste lämna bort leia. Varför blir de så här leia är en underbar hund och så social och lugn. Pratade med läkaren i går och hon sa då att det är svårt att säga J kan tåla henne men inte en annan hund men samtidigt kan hon utveckla svårare allergi med de vet man aldrig jag överlever om vi lämnar bort leia men vill inte svika flickorna de har redan blivit sårade när Vuxna människor tagit bort djur från dem utan förklaring. Det positiva i det hela är Iof att hon tål gnagare. Vad ska man göra?kluven till max. Jag kommer för första gången under barnens uppväxt vara den elaka om jag beslutar att ta bort leia:/.

ANNONS
Av Åsa - 22 januari 2015 11:51

God middag mina vänner! idag är det torsdag och jag har helg. Har hunnit städa undan lite här hemma och tvättat snart 3 maskiner tvätt. varit och lämnat loppan i skolan och fick även gått en runda med leia

 

I fredags den 16 så var vi och kollade på #disneyonice oj va roligt det var. Kan varmt rekomendera det. Flickorna satt fastrklistrade i sättena hela föreställningen värt varenda en krona.:D Tack till #feldentertainment som gör det så bra helt fantastiskt i mina ögon. Vi lär gå ditt fler gånger så när de släpper sina biljetter i april så kommer jag vara en av de första som beställer för att se Föreställningen 2016:)

     

    

Igår så var det första gången louise fick prova på  gymnastik på fritiden och de tyckte hon var kul men hon tyckte det vara för kort tid hahaha älskade unge 1½ timme är för kort tid att ha gymnastik på. hmm ja hur lång stund ska hon ha? 

aja har iallafall betalt nu så hon kan ha gympa 1 gång i veckan denna terminen och Jennifer fortsätter att ha sin gymnastik 2 gånger i veckan. Själv så passa jag på att när Louise är på gympa så går jag och simmar så dt gjorde jag i går och det var så skönt. märker att jag har forlorat mycket muskelmassa nu i min viktresa men får ta ochbli bättre på att dricka protein. Så jag kan träna upp mina muskler igen. 


Ja vad har mer hänt sen jag skrev sist? jo jag har lyckats spränga ett cykel däck. lagom irriterande men de finns inget att göra mer än attt köpa ett nytt däck så i morgon skall jag fixa det har redan fixat slangen men däcket gick i tu med när jag pumpade cykeln.  Nä nu ska jag fixa med tvätten för att sen hämta Loppan och där efter är det IUP samtal med Jennifer. vet dock ej tiden än mer än att det är i efm. Då Jennifer inte hittade lappen. 

TANKAR OCH FUNDERINGAR. 

Jag har nu sen en månad tillbax cyklat eller gått till jobb, har gått upp och lämnat Louise på Skolan och det gör mig rasande varje gång vi kan ta bara i morse när vi gick över gatan mot #liljeborgsskolan. Louise har reflexväst på sig blinkande lampor både fram och bak, leia har reflex väst och blinkande lampa och jag har reflexer, När vi ska gå över så kommer det två bilar från var sitt håll, den ena har knappt skrapat rutorna så den ser inte något och han får bromsa hårt för att stanna för oss. Den andre bara kör skiter i att det är ett BARN som skall gå över. jisses. MEN inte nog med det!!!! när vi sen kommer till den stora gatan  som går över mot Ljungrenska skolan den första bilen stannar så vi går och när vi kommer halvägs över vägen då kommer det en bil från andra hållet och HON bara kör hade jag inte dragit in leia och fått louise till att stanna så hade hon kört på oss alla 3 IDIOTER!  Jag fick lära mig när jag tog mitt körkort att jag skall stanna för gång trafikanter och sen är det så att iallafall i trelleborg så när det är märkning i gatan att det är cykel överväg så skall även man stanna för cyklister. Men jag vet inte vad det är för fel på MÄnniskorna i denna stan! Sen en annan sak Varför i hela fridens man har man slutat med #trafikskola för barn. det är inte en ända som vet om att man ska gå mot trafiken och cykla med trafiken! När ska folket lära sig? här försöker man lära sina barn trafik vet hur man skall göra och inte göra så är det VUXNA människor som inte visar hur man ska göra utan gör som de själv vill. Kan lova att hade jag inte haft leia i kopplet i morse så hade jag nog pankat till bilen lite för att skrämma denna person som höll på att köra på louise! så ett sista ord från mig till er! 


TÄNK ER FÖR OCH VISA VARANDRA HÄNSYN I TRAFIKEN!!!!!!!!!!!!!Av Åsa - 9 januari 2015 08:04

Då var fredagen här...sista dagen ledig i denna veckan. Den spenderar vi I soffa Jag loppan och hostan. Igår var första dagen på vårterminen för flickorna. Så.nu e vardagen igång på heltid. På måndag börjar Jennifer #redskapsgymnsstik och veckan därpå börjar Louise på sin gymnastik. SJ ska jag passa på att simma när Louise är på gympa. Ska bli så skönt att börja röra på sig igen och komma igång med rutiner. Min största negativa sak e att jag e så trött för stunden att jag inte kommer upp i tid på.morgonen skulle.behöva komma upp halv 6 för att gå rundan med leia och sen äta vid halv 7 men går upp 6 ut med leia och äter 7 om.jag har tur. Men med ljusare tider blir väl där.människa igen av mig :). Måste bli bättre med Ät rutinerna så e de bara. Har införskaffat mig # lifesum som skall hjälpa mig att bokföra vad och när jag äter. Vf e man ingen rutin människa för?kan man lära gamla hundar sitta? Aja nog för idag ha en helt fantastisk dag nu ska jag äta frukost.

Av Åsa - 6 januari 2015 20:24

Oooooo idag har de hänt idag lyckades jag springa utan att vristerna bråkade hade kunnat springa till andra sidan världen skå Ååå lycklig.

Av Åsa - 6 januari 2015 17:22

Tänk om man en gång för alla fick lov att lätta på sitt inre. Men nix en pixen. Allt måste gå enligt visa. Men nu e de slut med att jag ska rätta mig efter efter dem. Jag har med något att säga till om så passar de inte så trist inte mitt problem. Jag lever mitt liv och ni ert liv. Men de ska inte drabbar oskyldiga så e de. Oj hade lätt kunnat skriva en hel roman om tvister men jag nöjer mig med att skriva om.mitt liv ett liv som är svårt att klå:). Går och väntar på ett samtal men samtidigt vill jag stanna kvar i Trelleborg men det finns inte möjligheten till utveckling där. Kommer alltid bo kvar har inte möjlighet till annat då jag måste tänka på flickorna, de har sin pappa här samt skolan och jag har mina vänner och släkt här men hade lätt kunnat starta om någon annan stans för de går att köra och hälsa på. Men strunt samma jag vill klättra på karriärs stegen igen. Trivdes med min tjänst i Ystad. Samtidigt är mina pojkar här i Trelleborg vi har ett bra band de e som de säger Åsa är inte kvinna hon är en av oss haha. De bryr sig inte om de ser mig som en av dem och det älskar jag dom för. Haha..
har bestämt mig för att nu ska jag börja simma igen skall komma i form innan sommaren 2015. Flickorna ska gå på gymnastik. Jennifer gick i höstas o trivdes bra så nu ska loppan med få testa på och jag får egentid på badet under tiden.
Nä. Nu DAX för middag sen ska jag och leia ut på långpromenad då flickorna är hos sin pappa.

Av Åsa - 2 januari 2015 19:02

# smittningsolycka # Simrishamn # gärdsnäs
Godkväll mina fina läsare idag lägger jag all min makt och  tankar till Min ingifta svägerska. En fin människa som idag ligger på sjukhuset efter att blivit på körd och föraren har smittigt. Därför vill jag att ni som läser min blogg dagligen hjälp oss att dela! Det är inte rätt. TÄNK ER FÖR SNÄLLA , finner inga ord. Denna finna människa som får en att skratta så tårarna rinner en så go och omtänksam människa att hon ska behöva gå igenom denna smärta bara för att en annan som inte ser sig för kör på henne. Idag finns hon hennes barn och hennes familj i mina tankar. Vi ska hitta denna människa som gjort detta. Så kom igen folket #DELA #DELA. ............

Av Åsa - 25 december 2014 08:18

Då har julafton varit och flickorna är mer ön nöjda. God mat och trevlig sällskap av Min mor, Kalle, Rickard och min mormor. Vi började dagen med att åka ut till far för att äta frukost och flickorna fick öppna sina packet från morfar och Per. Väl hemma igen så som.en klassiker så kollade vi på kalle kl 15 och sen åt vi av den goda julbordet, men guuuuud va mycket mat de blev över:)dock har jag fått lite problem med att äta revben men fick ätit lite iallafall :) för de e så gott, efter middagen satte vi oss i soffan och pratade och hade det mysigt när kl var 18 ville mormor hem så.då.körde vi hem henne och vi fortsatte vår.kväll med julklapps spelet och flickorna fick öppna sina julklappar, vilken duktig tomte som lyckades pricka in stort set alla saker de ville ha Jennifer fick sitt leg fritids och loppan fick sin bruno och så fick de massa andra saker med:)
Snart är min sjukskrivning över och jag återvänder till jobb åå vad jag har saknat mitt jobb dock hade jag kunnat vara hemma tills flickorna började i skolan igen men så är det ibland. Nä nu ska jag njuta av denna morgon innan flickorna skall åka iallafall väg me Crillan och fira jul med honom. Själv ska jag åka ut till far och träffa farmor faster lisa med familj och givetvis far och per:).
Önskar er alla en god fortsättning :)

Besökare idag:
Besökare denna vecka:
Besökare denna månad:
Besökare totalt:

Här har ni en Kvinna född -81 som är ensamstående med underbara flickor födda -04 och -08. Bor i Trelleborg.
Den 24/9-15 ändrade mitt liv sig snabbt.Fick Diagnosen MS!

Mina töser de bästa som finns

     
  

inlägg

Följ

Följ Åsas blogg med Blogkeen
Följ Åsas blogg med Bloglovin'

skriv en rad eller två

2 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se