Senaste inläggen

Av Åsa - 17 maj 2016 08:49

Då var flickorna i skolan o första koppen kaffe e nu intaget. Sitter o kollar på mina tomat och paprika plantor, wow första gången jag lyckas med att de blommar ?. Tänka sig att för att vara planera en tomat i jorden så kommer det nya plantor. Även min orkidé slår ut i blom ännu en gång.
Nu e de många som har frågat hur jag mår så tänkte detta inlägg får berätta att jag mår sjukt bra. Bara hjärntröttheten son är jobbig. Jag vill kunna multitasking igen , O det ska jag med kunna snart. Har hittat vad som gör mig ur balansen o håller på att träna på att klara av det. Den största biten är.NEGATIVA åsikter och negativa saker.... det tar tyvärr jätte mycket på mig. Fick en aha upplevelse igår när jag satt o diskuterade med en kollega, det föll ner i negativa åsikter om något tänker inte gå in på detaljer , men där kände jag precis som om nån drog ur pluggen på mig. Fick sen en samma känsla här hemma när vi hade lite diskussioner om att inte tillrättavisa sina syskon, att det bara finns en Mamma i hushållet och det är jag. Alltså en helt normal diskussion när man varit i från varandra i 2 veckor. Så nu vet jag bovarna nu ska jag bara kunna komma på en lösning på hur jag ska kunna hantera de negativa incidenter utan att få huvudvärk. Man måste kunna diskutera saker , jag måste vara en mamma så negativa incidenter måste jag kunna hantera utan att musten försvinner. Trodde ett tag att det var när jag använde hjärnan mycket som hjärntröttheten kom men tror i dagens läge inte att det är det utan det är stress o negativa insidenter/människor som jag inte helt kan hantera.
Eller är det inbillning. Aja ta en dag i taget så blir allt bra bara man har en bra rutin o bra.människor runt om.kring mig?.de andra skov bitarna känns inte av just nu förutom smaken iof men det är uttjatat om den. Det är bara något jag får gilla att ej smaka sakerna på samma sätt som förr. Är.evigt tacksam över #Tysabri som jag tror hjälpt mig ofantligt mycket nu dessa månader.

På Torsdag skall Jag och Jennifer åka till barnspecialisten i Malmö,hoppas nu de kan hjälpa oss att få rätt på hennes mage utan att behöva ta bort mjölken helt. Tror det är ngt annat som spökar där.

Har även anmält loppan på sommar sim , så äntligen ska hon få lära sig att simma,kul.om.hon e simkunnig när vi åker till Rhodos?. Berättade det för henne när jag hämtade henne i torsdag, vilken överlycklig tjej. Det är något hon så gärna velat lära sig längre, men av många anledningar har det ej gått fören nu.

Det är mycket förändringar i denna familjen nu framöver, ny skola (även om hon trivs), möten för måendet, fritidsaktiviteter, boxen börjar öppna sig o då kommer det nyaste först sen e de bara till att gräva sig neråt i boxen. Går ej in på detaljer här.
Nu ska jag snart köra till VC där vi ska möta upp Mormor.

Ha en fantastisk dag även om solen gått i Moln.

ANNONS
Av Åsa - 14 maj 2016 20:48

Gokväll nu taggar vi eurovision får se om Frans tar Europas hjärta oxå eller de var bara svenska hjärtan han smälte..Jag personligen tycker låten e helt okej. Louise däremot gillar den inte. ."vilken låt som helst får vinna ikväll förutom frans för den suger', jahapp får se om hon ska bli glad eller sur. Hon har iallafall en av sina äldsta och bästa vän här ikväll som ska sova över. Jennifer har natta här som vanligt. Hon räknas som familjen ?. Vi fick varit i väg och firat Ebba idag som fyller åtta år så kort o gott en full lång dag med firande av födelsedags grisen. ?

Det blir inte så.långa inlägg alltid då hjärnkontoret är upptaget med att tänka på annat. )#bebislycka #jobb #töserna #ekonomin #Vännerna #sommarosol:)
Blir kanske ett inlägg i kväll när allt e klart men tills vi hörs nästa gång ta väl hand.om er alla o i år e de tydligen baby boom! Stora delar av min omgivning väntar/har fått bebisar e sååååå glad för er alla ?.

ANNONS
Av Åsa - 13 maj 2016 21:11

Tiden går och vi med den . Visa dagar går fortare än andra. I onsdags var jag och fick min 9e tysabri jösses vad tiden går snart 9 månader sen jag fick diagnosen. Fick reda.på att äntligen e läkarutlåtandet klart o skickat.. frågan e bara vart skickades de till?hur lång tid brukar de ta för att få breven. De går aldrig tillräckligt fort för att få sådana papper. Vill få dem så jag kan komma tillbaka till vardags rutinerna igen. Har iof varit 2 härliga veckor med lite ledighet. Solen har varit på vår sida. Igår satt jag Maria och mor i trädgården och solade. Så skönt men liknar en röd zebra på benen nu,?det där med spray solkräm är inte min vän missar tydligen stora bitar?. Sen kom.även Rikke o Co ner o det var en helt perfekt dag. Jennifer skötte sig själv precis som vanligt o hon önskade grillat så på kvällen blev det grillat tsm med halva huset ?tror inte de e många som umgås så många som.vi gör i huset vi äger snart 2 våningar min våning och mors våning..?. Satt o pratade med Susanne Otto o en kompis till honom på kvällen oj vad Jennifer trivdes i sällskapet snöade in i diskussionerna o hade hur kl som helst. Den riktiga Jennifer börjar träda fram mer o mer. Ser tonårs attityden som hon nu vågar visa då hon känner sig så trygg nu..senare på kvällen vill loppan komma så det är bara till att köra och hämta henne som jag saknat henne då hon varit hos pappa i 3 veckor. Väl hemma så får hon sina överraskningar som väntat på.henne en ny mobil o så fick hon även en platta precis sådan som jag och Jennifer har så nu har vi varsin . Idag var rutinerna igång igen. .frukost tsm alla tre o där efter skolan.själv besökte jag grabbarna lite o där efter kaffe i trädgården fram tills töserna slutade Sen bar de av på packet jakt. Till slut hittade jag det jag ville köpa till Ebba som fyller år i Morgon. Vi passade samtidigt på att fika när vi ändå var nere på stan. Nu i kväll blev det fredags middag hos far o till avslut blir det soffan och fredags mys.

Av Åsa - 11 maj 2016 11:09

Äntligen ska de fyllas på bort med smärtan o in med immunförsvaret. Sjukt igenting att det är den dagen i månaden man längtar till. Denna gången e det smärtan jag hoppas på att få bukt på. Den där konstant huvudvärken e inget roligt har ej domningarna just nu tror det är värmen som gör att de inte känns för stunden. Fick pratat med min handläggare på Fk helt underbar e hon så nu har vi pausat sjukskrivningen denna månaden så jag kan få klart det alla papper o dylikt. Vill ju inte stå i skuld till dem så en pusselbit på plats o förhoppningsvis kommer nästa pusselbit hamna på plats vid medicineringen.Ställde mig på vågen oxå -3 kg så äntligen börjar jag komma tillbaka till normalviktig efter sjukdommen. Traskade upp 8 kg när jag blev sjukskriven. Så nu återstår de bara 5 kg woho!!! O allt bara för att jag äter mer. Nu sitter jag på espresso house o njuter ännu en gång av sorlet som hörs runt om kring mig.Att sitta ensam som.jag gör nu hade jag aldrig kunnat göra förr men lärde mig o förstå det sköna med att sitta bland folk själv när jag var ute o reste i arbetet minns specifikt Älmhult där jag bodde precis bredvid en sjö o restaurangen låg vid stranden så skönt de var att sitta där. E de kanske en vuxen sak de där att man kan göra nåt själv man kan sitta ensam utan att tycka det är jobbigt.

Av Åsa - 10 maj 2016 20:22

Vilken jävla pissedag måtte de lösa sig snart med alla pusselbitar. Håll tummarna för mig att på Måndag är det löst. Blir gråhårig av att gå så här.Träffar Ms sköterskan i morgon o hoppas på goda besked ?.
Att kunna hantera ett bakslag e en sak men att ta två bakslag samtidigt . Men har världens bästa människor runt om.kring mig så man orkar. Det viktigaste e att man fått rätsida på allt. Fick fikat en snabb kaffe med Madsen innan helvetet bröts loss. Fick sen pratat ur o förhoppningsvis löser det sig. Avslutade kvällen nere i trädgården tsm med några av de bästa grannarna. Snart blir det soffan för att i morgon kunna komma i väg till medicinering.

Av Åsa - 9 maj 2016 20:03

Go kväll kära Läsare. Då var de e ny vecka som kommit solen lyser fortfarande o värmen strålar på.vår hud. Har ännu ej vågat sätta mig för länge i solen då jag fick solsting förra sommaren så ska ta de lite lugnare detta år. Idag har jag fått tvättat den sista tvätten då min tvättmaskin hör uppe la av i helgen så fick jag ta o tvätta o tvättstugan.
Fick varit på Vc Med Jennifer o de tog.bort massa vax hon hade i öronen o nu får vi vänta några dagar o se om slussen lägger sig.
Nu bli det soffan resten av kvällen se om två har.ngt.roligt att erbjuda så hjärnspöken håller sig i schack lite

Fick njutit av koltrasten sång o kväll solen en stund nu i kväll i trädgården. Fick sällskap av grannarna med. Det är de bästa med att bo som vi gör. Att kunna gå ner o sätta sig o invänta grannarna för att sedan umgås spontant... i morgon funderar jag på att efter jag varit en runda på.jobb ska jag nog ta spontan kaffe på stan o bara finnas till o njuta av omgivningen. Det bästa med det är att det händer väldigt ofta att de e nån man känner som.kommer förbi o så börjar man prata..under bart e de ?.

Av Åsa - 8 maj 2016 12:16

Gick ner och satte mig på espresso house. Kunna sitta där och bara finnas till. Massa prat o folk o rörelse runt om kring samtidigt slipper man hålla koll på folket inga måsten o inga krav. Bara folk i rörelse. Det ger mig ett lugn o samtidigt sällskap. Jennifer går runt i affärer och kollar o jag njuter av en kopp kaffe. Att bara kunna sitta i sin egen bubbla o fundera.

Samtidigt koppla bort de tunga tankarna som spökar i huvudet. Rädslan att förlora rädslan att inte vara tillräckligt bra. Rädslan för att göra nån besviken ja många tankar kan snurra. Samtidigt vet jag att jag kommer aldrig förlora det viktigaste här i livet hur mycket hjärnspöken ändå säger de till mig. Den kärleken går aldrig att ta miste på hoppas jag. Hjärnspöken gör tyvärr så att jag förlorar kontakt o kommunikationen missuppfattas av mina med människor. Det är inte lätt att förstå ilskan o besvikelse som kommer rädsla att hjärnspöken ha rätt. Men de ska gå väldigt långt innan de kan ha rätt. Det e automatiska tankar som dyker upp. Tankar som.berättar om en s största rädslor nåt man varit med om innan tex.

Denna blomma fick jag på min 35 års dag första orkidé som jag någonsin har lyckats få till att slå knopp igen. Ser den som ett gott tecken på att allt kommer bli bra.

Av Åsa - 8 maj 2016 10:01

God Morgon! Då var det söndag och solen skinner härligt. Temperaturen har stigit markant de sista dagarna o de e så skönt..Jennifer och jag har varit i smyge o ätit glass/sillmacka, en runa på emporia och har även beställt hem sakerna från wish. Njutit av solen i trädgårde tsm med.de finaste grannarna o vänner. Jennifer och jag har haft egentid vecka då loppan ville följa med Pappa,o de e själv klart hon ska få göra det. Lite små.tufft för en mammas.hjärta att vara utan sin älskling i 3 veckor i rad ( förra veckan var pappa vecka denna veckan en extra v hos honom o nästa vecka är hans ordinarie). Men de viktigaste e att hon får som hon vill. Sätter alltid barnens önskan först o lyssnar på vad de vill. Det är i slutändan deras liv de handlar om. När hon kommer hem igen så står där en överraskning till henne på.hennes rum nåt hon önskat sig länge?ska bli kul att se hennes min.Funderar på.att hitta någon fritidsaktiviteter för mig där.jag kanske kan knyta nya vänskaper o göra nåt jag tycker e kul ?.Ska även hitta fritidsaktiviteter till töserna, jag kan inte.ta hänsyn till andras åsikter längre utan får hitta något som de kan göra som de tycker om.
Nu ska jag ladda batterierna inför nästa vecka där Vc besök ,medicin, möten, kalas med bebisens (hoppas.vi) och jobb står på schemat.

Under besöket hos gamlamormor i går hittade Jennifer rullstolen vilken motorik hon har lyckades styra den snyggt.

En tur på emporia o fick med.oss hemma lite av varje ?ibland e de balsam för själen ?

Nu inväntar vi bara att solen skall krypa fram runt husen så vi kan ta o få lite energi o vitaminer i trädgårde när ?

Önskar alla mina vänner en fin Söndag.

Älskar dig sen första ögonkastet och kommer alltid göra det..Du och din syster är mitt liv kommer. Gå genom.eld och vatten för er om det behövs en dag. Det är.vi 3 mot.världen nu och för alltid.

Besökare idag:
Besökare denna vecka:
Besökare denna månad:
Besökare totalt:

Här har ni en Kvinna född -81 som är ensamstående med underbara flickor födda -04 och -08. Bor i Trelleborg.
Den 24/9-15 ändrade mitt liv sig snabbt.Fick Diagnosen MS!

Mina töser de bästa som finns

     
  

inlägg

Följ

Följ Åsas blogg med Blogkeen
Följ Åsas blogg med Bloglovin'

skriv en rad eller två

2 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se