Senaste inläggen

Av Åsa - 7 november 2015 23:14

Idag har varit en hemma i huset dag. Dagen började med att käka frukost med loppa kö halv 11 upp lite sen kanske men ja vi vaknade vid 9 men slappade till halv 11 efter en stund käkade Jennifer. Igår innan vi la oss sa Jennifer mamma jag vill ha en fritids aktivitet. Jaha klart hon ska de. Men idag kröp de fram att de var inte nån sport bara något att göra efter skolan och på helgerna. Så de kröp fram att hon vill sysselsätta med pyssel o dyl. Medan flickorna höll på med papper och tapetklister pape någonting. Så jag tog tag i pysselskåpet som jag har skulle gjort länge. Oj vad med spel blev så sugen på.spelkvällar det är något jag saknar från förr spelkvällarna. Väl klar så våldgästade jag Rikke medan flickorna fortsatte med att pyssla det resulterade i att de sysselsatte sig med pyssel i 5h! Vi blev sen bjudna på middag hos Rikke. Vet ni hur kul/bra/mysigt det är att bo bredvid sin allra bästa vän!?! Det vet jag de e helt perfekt. Sen ikväll drack vi (Jag och Rikke ) kaffe tsm med en som sitter i samma båt som jag WOW! Vilken känsla. Det är inte bara jag som känner inbördes kriget. Tröttheten "fatigue" som det heter. Att få träffa någon som går på Tusabri precis som jag. Allt vi pratade om.stämde in. Alltså den känslan går ej att beskriva. Att ha samma inställning till livet som jag har att bara för att man har Ms ( multipel skleros)så kan man om man bara vill göra det man vill. Att man sätter mål i livet samtidigt lär man sig så mycket om att tyda kroppens tecken. Ja jag kan skriva hela natten om detta. Men ska skona er lite för stunden. Samtidigt fick Loppan en vän hon med då tösen var jämngammal o de funkade direkt med varandra.

Nu kryper vi ner under täcket flickorna och jag o säger godnatt och tack för en fin dag. Ta hand om varandra o visa kärlek till era medmänniskor vi vet aldrig vart som framtiden leder oss. .

ANNONS
Av Åsa - 7 november 2015 08:44

God morgon!Resumé. På torsdagen o fredagen . I Torsdags var jag o tog prover inför min mitt besök i Simrishamn 1 år sen jag gjorde en av de bästa sakerna mitt liv. Har inte ångrat det en ända dag. Efter blodprovet åkte jag till jobb. Måste tyvärr erkänna jag är inte redo än att börja jobba ? jag kan vara där men får inget viktigt gjort kan sitta med.en uppgift hela tiden o inte.komma fram.till slutet så jobbigt.Sen vid lunch så åkte Jag Johanna och Lone ner till Godai och käkade lunch kan leva på sushi ?super mysigt var de. Efter det så träffade jag Anne-lie och vi tog en fika på Vattentornet. Är glad att ha hittat en sådan fin vän vi tog även en runda på stan o kollade lite. Fick sen äran att hämta loppan från fritids då hennes pappa hade lite att stå i. Vi bestämde att flickorna kunde sova hos mig så en extra natt är aldrig fel ? vilket blev en hel helg extra ?,sen igår åkte loppan till skolan o Jennifer fick till skola själv fick jag kaffe besök på morgonen när jag lämnat av loppan. Emma Jönsson2 (som jag får kalla henne då det finns 2 st av dem i mitt liv. Vi satt hela förmiddagen o drack kaffe käkade fulle o snackade skit även Rike kom in en stund o höll oss sällskap:). På.eftermiddagen så.åkte jag till kuratorn ojojoj så bra hon är. Utan att säga.så mycket lyckad hon få fram saker jag aldrig tänkt på det sättet. Är glad att jag har fått en så bra kurator speciellt efter att alm psykiskt tabbar sig så mycket under min deprition för X antal år sedan . När jag var klar där tog jag töserna o natta till emporia där de fick fönstershopa o jag fick hämtat Min älskade mobil. Så nu e jag hel igen ?. På kvällen blev de Håll i er Sushi o lite vin.

ANNONS
Av Åsa - 5 november 2015 06:36

Orkade bara jobba 1.5h då kände jag jag började bli trött så pass trött att jag fick vila huvudet på jobb i 1/5h för att orka köra hem. Väl hemma blev det kaffe med Rikke o sen soffan några timmar. Jennifer kom upp efter skolan o fortsatte med sitt virkande o pysslande av blommor:). Var även oss sköterskorna på vc o kollade mina öron. Vaxpropp på höger öra o de örat jag har ont i var n hudflisa i sa de. Så redaxör kur blir det nu några dagar.På kvällen blev jag bjuden på middag hos Rikke Oj har inte skrattat så mycket på länge fick sån skratt attack att tårarna rann.Efter middagen blev de kaffe kex brie ost o fikon sylt. Mums.

Av Åsa - 3 november 2015 22:26

Go kväll!

Sitter o kollar på MFF matchen på tv.Idag kunde jag var lite längre på jobb 2h innan jag blev hjärntröttt,Hem o fick ladda upp batterierna lite tig mig 1 h sen funkade hjärnan ett tag. Det tråkigaste är att när hjärnan är i Paus läge så ska den jävlas jag kallar set hjärnspöken där hjärna börjar tänka. Idag för första gången sen jag började se på Bones fick jag en kallsvettning när jag såg kvarleverna, jag är rädd för döden har alltid varit men idag fick jag en Flashback där jag insåg ja en dag kommer jag med att. Dö. Hur märklig är inte människor kroppen vad är det som gör att vi kan göra som vi gör varför försvinner det o inte resten av kroppen när vi dör? Det är inte precis så att när man gör en obduktion så ser man skälen men man ser allt annat! Ja människan är bra underlig o hur kan jag ha inbördeskrig i min kropp! Hur dum kan antikropparna vara mot En o tro att frisk nerver är ett hot för kroppen. Ja dessa frågor lär jag aldrig få svar på lik så hur kommer det sig att jag fick #Ms ? Läkaren säger att jag har mer inflammation än jag visar.vad är det jag inte visar?skulle jag har fler men än vad jag haft ? När fick jag MS kam man kolla hur gamla skadorna är? Vad har jag gjort för att få #Ms? Varför talet känns konstigt i bland men de e bara jag som märker det inte de jag pratar med längre. Många varför hel tiden.Du måste göra av dig om det är ngt konstigt med kroppen ja men vad är konstigt o vad är inte konstigt stickningarna i ögat ja blir det värre ring akuten jaha! E det ett litet skov vad räkna som #skov? Märker att jag längtar tills på fredag när jag ska få prata med kuratorn. Varför tycker jag de e jobbigt att säga ärligt hur jag mår? Varför svara jotack det är bra.samtidigt känns de bra att folk bryr sig för det är just precis de gör de BRYR sig vad än hjärnan säger när du sitter SJ i soffan.Bara för att du är ensam fysiskt betyder de inte att ingen bryr sig. Ibland speciellt de veckorna som flickorna är hos sin pappa önskar jag att jag inte var så över social som
Jag är. Som idag kommer hem från jobb vid halv 11 har haft folk runt om kring mig sen 8. Fixar lite mat(rester från igår) lägger mig till att vila o kollar på Bones är osocial fram till kl halv fem ca så i 4 timmar har hjärnspökena bråkat så pass att jg får gå ut och gå är rastlös men en promenad för mig blir inte så som för alla andra det blir till TT dra mig ner mot folket alltså stan med P4 Morgan i ena örat går jag ner till stan bara för att se folk o känna människor i närheten.Kollar på lite saker som jag tycker om. Gick in på tgr,Kappahl hm o Åhlens bara för att fönster shoppa. Träffade en vännina på Åhlens o pratade lite sen hem bara att vara bland folk fick mig att känna så nu kan jag gå hem o ta det lugnt:). Fixa ngt att äta vilket är med en jobbig grej att komma på o laga något till bara en själv,när flickorna är hemma så kan de iallafall ge förslag ibland.
Nä nu ska jag gå och lägga mig en ny dag i morgon med nya äventyr:)

Av Åsa - 2 november 2015 14:51

Idag åkte jag till jobb för att testa på att jobba lite. 1½ timme klarade jag sen kände jag att mitt huvud var så tungt och ville hem så mor kom och hämtade mig så de blev totalt 2 h. Under dessa två timmar gjorde jag inte så mycket utan bara var där och fixade lite med datorn osv.FAN säger jag bara jag vill jobba!!!!!!!!

mitt hjärta brister när jag inte ens orkar sitta på en jävla stol och kolla datorn på jobb en av de sakerna jag brinner för på jobb'!!!!! Jag brinner för mitt jobb över lag älskar det jag sysslar med och ändå klarar jag inte av det just nu

   .Vad gör jag om jag inte har orken att stå i kassan eller pilla i hyllerna sätta sakern på plats. Eller forska i vart har det gått fel  saknar vi saker och varför. Dektektivarbetet som jag brinner så för Allt med den cykliska beställningar kampanjer ja allt som har med både kontoret och ute i butiken att göra alla mina kunder som betyder så mycket för mig.

vad gör jag om jag inte orkar!!!!! tänk om mitt huvud inte blir bättre.

Finns det då någon som kan tänka sig att hålla den där Jävla bowlingklotet som det känns att ngn har skruvat fast i min Nacke!


 

Nä skärpningn ÅSA skärpning KBK!!!!!!!!

de e de ända som gäller!

MSen ska inte ta ifrån dig de saker som du älskar mest!

              


Flickorna kommer alltid stå vid min sida de vet jag lika så alla mina älskade vänner! fan alltså kan inte skriva hur mycket jag älskar er. Nu är guld värda. Och mitt jobb. Har aldrig älskar ett jobb så mycket som jag älskar Jem och Fix. Jag såg mig själv att jag skulle gå i pension från jem o fix. Alla roliga fina minnen som jag har fått äran att skapa därifrån och alla fantastiska människor. tänk om den tiden är över? tänk om jag inte kommer kunna jobba där? usch nä åsa skärpning du skall och kommer orka. kanske inte idag eller i morgon men snart. men hur länge kan de orka vänta på mig och de har ingen anledning att vänta på mig igentligen!  


 


Av Åsa - 1 november 2015 08:40

God Morgon ! Då var det söndag och Skolan börjar i Morgon. Själv ska jag testa på att jobba lite och se hur det går, e såååå nervös över om jag kommer klara det nu eller det är förtidigt, Jag vill Jobba jag saknar grabbarna på jobb och min kunder. En av stammisarna kom fram till mig i Torsdags när jag var inne om och pratade med chefen. Han tog min hand och sa När kommer du tillbacka? Snart svarade jag och han la upp de bredaste smilet. Det betyder att även kunderna börjar märka att jag är borta, Alla vet att jag är omtyckt av kunderna och det är en av de sakerna som gör att jag vill och SKALL tillbaka snart. Jag måste kan inte gå hemma varken psykiskt eller penga relaterat men som mina älskade vänner säger de får ta den tid de tar och det tänker jag på hela tiden .

Att skriva av mina tankar ja de märker ni att orken finns inte där varje dag till att göra det men de e som det är. mina framsteg är goda fick min Andra dos Tysabri i Torsdag, hur funkar det då ? känns skönt efteråt lite mycket saliv men de kan jag överleva:D Har inte fått bort min huvudvärk än men de kan jag leva med. Men jag har fått tillbaka rösten mer känsel i höger arm ( kan skriva som vanligt på datorn kan skriva läsligt haltar inte längre förren när jag är trött. 

   


Så vad har vi gjort denna veckan vi har haft mys stund ganska så ofta varit hos far och ätit middag, Flickornas kusin Maximilian kom i fredags och sov över tills lördagen sen åkte han och Jennifer med buss och tåg till Moster. och det hade gått så bra. Jennifer har varit på Halloween fest hos Natta by the wy har flyttat in bredvid oss:) så nu bor jag och Rikke i samma trapp sååå roligt.  Sen har Jennifer även varit på Hallowee disco på badhuset så full rulle för henne denna veckan. Loppan och jag har fått egentid och det har loppan gillat:D

   

Av Åsa - 24 oktober 2015 09:54

God Morgon !

Får nog skriva lite om vad som hänt sen den 6 feb tar de stora bitarna bara och tänk på att detta är mina tankar funderingar och det jag skriver gör jag för att min kurator har sagt att detta är bra för mig. Vi börjar med de roliga och possitiva sakerna. Barnen bor hos sin Pappa varannan vecka ja det tog ett tag för mig att acceptera att de var borta så länge. Det går jätte bra nu och det underlättar mitt hjärta. ja det är tufft i början men jag har äntligen fått de jag ville för barnens bästa även om jag saknar de så de gör ont i bland när de inte är här!

I somras så jobbade jag i Ystad och trivs som vanligt bra där och nu i höst är jag tillbaka i trelleborg.


Sammanfattning om vad som hände:

Torsdagen den 24 september ändrades mitt liv. Vaknade på morgonen kände mig ovanligt trött tänkte inte mer på de försen jag skulle ta en tugga av ett kex på morgonen och kan inte tugga. Går in och kollar mig i spegeln och upptäcker att högra sidan av ansiktet hänger, automatiskt försöker jag att le men de går inte påå höger sida. samtidigt försöker jag skratta och märker då att de kan jag inte heller försöker där efter säga ngt högt och får bara ut enstaka ord. Paniken börjar krypa i mig så skickar ett SMS till mor som är uppe hos mig på 2 min. Hon får ringa 112 som kommer och hämtar mig då de tror precis som vi at det är en stroke jag fått då symtomerna är exakt det. Väl ine på Sjukhuset så går det i ett 20 människor är i akut rummet där jag blir undersökt vilket gäng o vilken fart! Vidare in på Skiktrönken och MR, där efter in på akuten igen och fler tester tas,Jisses han inte tänka. Sen blev jag uppkörd på Avd 9. Där jag fick ligga tills på onsdagen. Fick reda på fredagen att de har hittat inflammation i hjärnan och Ms läkaren säger att det lutar mot ms.Men vi måste vänta tills på måndag för att göra ännu en MR. På onsdagen  får jag svar. Det är 98% sannorlikhet att det är MS. Då jag inte har alla symtomer så som att man har haft många skov osv. Ska jag vara Ärlig så vet jag inte vad de menar.De säger att de ser gammalt och nya inflammationer men Läkaren tycker inte vi ska kolla historian utan vi ska se framåt.Fick åka hem onsdagen vill säga tack till er som kom till mig på sjukhuset ni betyder mycket för mig

Nu har det gått en månad sen jag åkte in och nu de 3 sista dagarna har haft migrän vet inte om det är så för att medicinen börjar gå ur kroppen för så är det, därav att man får det var 4e vecka. En sak jag har lärt mig är att lyssna på kroppen! När jag är trött finns de bara en sak att göra vila! Det är svårt att planera in ngt speciellt för man vill inte svika varken barnen eller de man planerat med.  Lever ett liv i berg och dalbana. Mina önskemål och förhoppningar är att jag skall kunna komma tillbaka till jobb på 100 % Men frågar är när, jag tycker redan i morgon men de vet jag att så ligge de inte till.Så mycket man ska komma ihåg och så många man måste kontakta bara de tar mina krafter 

Av Åsa - 6 februari 2015 09:46

God morgon finaste läsare !

Idag e jag och loppan lediga så vi passar på att ha mysig morgon stund tillsammans . Sen i em ska jag snabbt i väg på ett möte för sitt sen äta. Därefter så ska vi till badhuset med ungar o vänner så mysigt de ska bli i kväll ska jag och Emma mfl fira hennes födelsedag med lite räkor och annat gott. Var hos läkaren i veckan och fick provsvaren på Jennifer allergi är sjukt kluven just nu vad vi ska göra då hon är allergisk mot pälsdjur ska vi behålla leia eller inte. Just nu reagerar hon inte mycket men vad händer i hennes kropp kanske blir värre genom att behålla leia men Ååå kommer knäcka flickorna om vi måste göra oss av med hunden. Vill ju inte att Jennifer ska bli mer allergisk ön hon redan är man ställer sig frågan många gånger vad är bäst. Vet att J kommer att ta åt sig skulden tyvärr att det är hennes fel om vi måste lämna bort leia. Varför blir de så här leia är en underbar hund och så social och lugn. Pratade med läkaren i går och hon sa då att det är svårt att säga J kan tåla henne men inte en annan hund men samtidigt kan hon utveckla svårare allergi med de vet man aldrig jag överlever om vi lämnar bort leia men vill inte svika flickorna de har redan blivit sårade när Vuxna människor tagit bort djur från dem utan förklaring. Det positiva i det hela är Iof att hon tål gnagare. Vad ska man göra?kluven till max. Jag kommer för första gången under barnens uppväxt vara den elaka om jag beslutar att ta bort leia:/.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se