Senaste inläggen

Av Åsa - 23 november 2015 18:10

Gokväll!ligger nu i soffan efter en aktiv dag med lite jobb besök kaffe rep i en kö. Hämtning av loppan o sen Körning av en st tös till stallet och inom #jägersdjur medan Natta red. Smulan och Loppan hittade lite (h)jul klappar till sina hamstrar ? så till jul får snövit och Molly varit springhjul ?. Älskar mina töser mer än vad ord kan beskriva men kan känna nu hur mycket energi man måste ha för att hålla igång en hel dag med dem. Så.veckan de e hos pappa är min vilo vecka. Att vara aktiv kan man vara på.olika sätt. Har man barn e man aktiv på ett sett o utan barn på.ett annat sätt.förstå mig rätt. Vill ha barnen så mycket jag bara kan men just nu behöver jag Åsa tid med och den e guld värd.?
Min Ms känsla
Ska testa i morgon att inte vara aktiv bara ta en kopp kaffe på.jobb på morgonen när jag lämnat loppa sen hem o bara finnas till för att samla krafterna tills loppan ska hämtas och se o känna skillnaden på idag som varit aktiv o en lugn dag när flickorna är hemma. Vet skillnaden i kroppen på en aktiv o en ikke aktiv barnfi dag. Måste hitta en vardag i mitt liv. Har inte haft så.mycket huvudvärk en vecka tbx. Dock lite känningar i benet och armen. Lite tjock i bakredelen av tungan men inget vi gör ngt åt. På onsdag åker tandhelvetet bort misstänker att den är med och spökat i mitt mående. Men ropar inte Hej förre den är borta. Torsdag är det medicinering #tysabri nr 3 :) just det i morgon är det den 24e alltså 2 månader sen mitt liv ändrades dramatiskt #ms #skovet blev så dramatiskt stort. Ganska roligt hur långa mina inlägg blir så fort jag tillåter att ni får komma in i huvudet på mig. De inlägg där jag skriver om#ms och om vad som.händer i kroppen. De vardagliga inläggen blir aldrig på.här långa utan bara de där jag öppnar upp mitt hjärta o hjärna.

Var på Vellingeblomman med tjejerna mor och Kalle mysigt fick hittat lite som vi ville ha ?

I går (söndag)jag jag bjuden på brunch till två fantastiskt fina 7 åringar. O WOW!!!!!Vilken brunch de bjöds på :)det lyckades du bra med Johanna hade de super mysigt träffade både nya och gamla vänner. Jisses har sagt de för men tankarna kom tillbaka att denna släkt/familj har jag känt i *hust* 27år. ?hur de nu går i hop för jag är inte ett år äldre än 25?

Efter att jag varit på jobb och hälsat på snackat skit med grabbarna så körde jag hem satte igång en kanna kaffe o ser att Johanna sitter o väntar på att få komma till hos däckbytarna. Så får en id`e tar kaffet två muggar lite mjölk o kakor från mor o åker dit o bjuda henne på kaffe :) de var grymt mycket folk o väntetid var lång så tyckte att hon kunde behöva lite kaffe :):).

ta hand om varandra ge kramar och berätta hur mycket andra betyder för er?sprid kärlek och omtanke inte hat o avundsjuka

ANNONS
Av Åsa - 20 november 2015 09:11

Idag känner jag mig helt okej! Idag e de fredag där ska de mysa på Vellinge blomman med töserna Mor och Kalle. Blir även lite fika på stan?i Efm. #Msen är på min sida idag. Känner mig helt okej i kroppen inte så trött som jag brukar och inga #Skov känslor än i kroppen !Me like!. Ikväll ska bilen få Vinterdojorna på sig så kan de köras i vinter med !;).

Doften av nybryggt kaffe på Morgonen är obeskrivbar.Doften får mig att känna mig lycklig o trygg i mitt liv.

Tog en fika stund med Jennifer i går så mysigt en moccalate till mig #frapino till Jennifer på #espressohouse och så delade vi på en kladdig God kaka :)

ANNONS
Av Åsa - 18 november 2015 20:25

Idag har jag träffat grabbarna på jobb några timmar varit hos kuratorn nu myser jag ner mini soffan resten av kvällen

Jennifers klass är med i en tävling #kärlektilldjuren dela gärna budskapet vidare med märkningen kärlektilldjuren

En av mina laster #espressohousefrukost kan sitta på caféet flera timmar i sträck umgås med.vänner och kolla.på folk #fika #översocial #ensam

#ms .Jag har en diagnos ja!Men jag är fortfarande samma som innan. Vill ha folk runt om kring mig.Träng er på tvinga med mig att göra saker. Samtidigt lyssna på mig. Släng i väg ett Hej snacka med mig. Min kaffe kokare är alltid laddad.

Flickorna är hos Crillan denna veckan... Är så glad att det funkar så bra. Inget gråt ingen jag vill inte utan puss älskar dig mamma vi ses på Måndag. Loppan verkar ha kommit till ro nu. Jennifer har alltid tyckt de e okej att va där.sen å andra sidan så träffar jag henne på vardagarna än så länge snart börjar tågen gå o då kommer hon inte va här lika mycket. Men vi har fått/ har en väldigt bra relation jag o flickorna o de e jag glad för.

Ni är mitt allt du och din syster. Tack för att jag får vara er mamma er vän er trygghet att vi är.öppna mot varandra visst vi kan bråka men de går över lika fort ??

Av Åsa - 13 november 2015 08:44

Då var fredagen kommen i kväll ska Töserna göra Pizza har de bestämt. De har numera tagit över köket. Så kul att de gillar att laga mat. Så låter de göra det så länge de känner för det.

I morse gick flickorna upp sj de satte larm på sina telefonen kl 06.00 när jag vaknade 6.10 var de redan uppe och i full gång att göra sig iordning. Tänkte att det är dax att loppan med lär sig att lyssna efter väckarklocka o kunna stiga upp själv o göra sig klar.Tycker att det är en viktigt sak i deras mognad att kunna. För den dagen de har sov morgon tex när de börjar bli större så ska de sitta i märgen på dem att det är helt normalt att man går upp när klockan ringer ?.

Börjar dagen med tablett intaget o en go kopp kaffe hoppas naproxenen börjar ge effekt. De andra är vitaminer då jag som Gbp opererad inte kan behålla vitaminerna från Mat intag på samma sätt som innan

De säger att man inte ska gråta över spilld mjölk!Vi skrattade istället över ett tappat ägg?

Minionerna det är min humor de. Älskar dessa gula filurer så mycket

Ta vara på de ni har runt om kring er. Ge de en kram i mellan åt o berätta hur mycket de betyder för er. Våga visa KÄRLEK till din omgivning. Ett smilet och ett Hej värmer mer än vad du tror. Att uppmärksamma dina medmänniskor kan rädda liv. Att skratta o visa din tacksamhet värmer.
HAT AVUNDSJUKA OCH FÖRAKT skadar bara dig själv o dina vänner. ?

Av Åsa - 12 november 2015 18:24

Tredje gången gillt? Har försökt skriva ett inlägg nu 3 gånger o de försvann. De e nog meningen med att jag inte skulle lägga upp det. Så de jag skrev försvann från mitt minne kanske de kommer upp igen eller så var de meningen att jag skulle skriva om det o sen inte lägga upp de vem vet. Har iallafall pratat med min Ms sköterska så hon ska kolla om de finns ngn annan medicin som kan få bort min huvudvärk. Har haft den sen jag kom hem från sjukhuset o jag vill inte säga migrän utan mer spännings huvudvärk tänk dig att du har bumoll inne i huvudet som ligger o trycker. Kan känna typ stickningar /domnings tecken. Om jag får vara min läkare för en sek så tror jag att det är huvudvärken som gör att jag inte har orken. Att bomullen I huvudet trycker på. Ja de e kanske inflammationen Msen sen e så pass stor att den över tar utrymmet. Mitt inbördeskrig e kanske inbillning med bomulls känslan eller så e de verkligen så. Likaså lite skrämmande att jag e snöig i huvudet flummig lullig i huvudet. Mitt eget lilla rus Msen. Eller e de ngt annat. Inbillning? Det jag har funderat på är hur kan jag vara så lugn. Är det så att jag har inte tillåtit Msen komma in på mig i hjärtat att mitt förflutna har gjort en så hård mur runt mina känslor att jag ej kan inse att jag är sjuk? För detta år för overklig för mig att jag e så lugn i det hela. Eller förnekar jag mitt inre att de e verklighet. Hmm..kluven blir jag. Men ska jag må så här av Msen så har jag hellre detta än Deprition för det var ett rent helvete. Med självmordstankar o allt den perioden i mitt liv försöker jag radera ur mitt minne.
Nu är jag lycklig mår så bra jag kan o har världens finaste barn o vänner. Bara mannen i mitt liv som saknas. Och mitt delmål här i livet är runt hörnet. Ååå längtar så tills det är verklighet. Nä ju ska jag kolla på tv o njuta av denna fina höstkväll.

Loppan stod för maten idag blev bra. Dock gillade Jennifer inte mitt upplägg?

kursiv textJennifer fick stanna hemma från skolan idag o ta en vilo dag hennes mage bråkade med henne igår för hennes Mamma inte tänkte sig för ricotton var inte lactosfri.

Denna fina grupp fick jag av Lone den ger mig styrka o motivation att en dag kommer jag få mitt delmål inom jobb. PRECIS som buketten jag fick av jobb gav mig styrka att veta att jag klarar mig igenom detta

Av Åsa - 11 november 2015 21:29

I hate you! Skuldkänslor som kommer hela tiden. Tankarna som kommer o säger din late fan. Varför e man så trött att en FM går så fort så om jag bara ligger på soffa ! Skuldkänslorna om att tänk om folk tycker jag e lat ja vill inte va lat. Ta bort bomullen i huvudet så jag orkar mer o slipper tegelstenen (huvudvärken). Låt mig orka!jag vill! Förstår att folk blir trötta på att lyssna ibland för de blir jag trött på mitt eget gnällande men måste få de ur mig. Kan inte leva med en mask hela tiden för då e jag totalt förstörd. Jag är lycklig de e jag men samtidigt arg på mig själv. O där.kommer gnället..
Ha en fin kväll. SJ ska jag krypa ner i sängen där loppan valt att sova . I morgon ska jag åka till jobb en runda tänkte jag behöver det ibland. Sen får vi se vad dagen erbjuder. Blir att hämta loppan efter skolan o sen kommer jag hem till ett städat hem då mor ska städa i morgon sa hon.

Flickorna har skämt bort mig idag med middag och allt plus att de har storstädat sina rum :)

För att inte störa mig med musiken så tog loppan på.sig hörlurar :)fina unge jag bad inte ens henne att göra det :)

Av Åsa - 9 november 2015 11:29

Vilken natt. Vaknade av att det slog mot fönsterna i sovrummet trodde de skulle gå i sönder. Men fick iallafall lite ro sen och somnade om då kom drömmarna Isch vilka drömmar om hur Ms:en kom upp från jorden o gjorde sig påmind om hur mitt liv skulle kunna se ut. så var glad när jag vaknade och kunde röra mig o prata. Inte roligt när de undermedvetna kommer fram i drömmarna det man är är mest rädd för att hamna i rull stol eller inte kunna prata. Hur skulle jag kunna leva utan att kunna prata. Ja folk runt om kring hade säkert tyckt de var skönt i mellan åt men själv hade jag dött! 

Har fått krypa til kors nu iallafall och ringt FK och med svansen mellan bennen förklarat för henne att jag är inte redo för att börja jobba. HElt sjukt jag kan känna i skrivande stund va då kan inte jobba varför kan du inte det klart du kan ! men nixen pixen det är inte meningen att efter 2 h ikke så aktivt arbete vara helt off resten av dagen! MEN HUR LÄNGE MÅSTE DE VARA SÅ??????? Måste finnas något man kan göra för att slippa ha det så här ja jag får leva med att jag blir fortare hjärntrött än andra. Men måste jag vänta så länge som till nästa år? Ja jag förstår att de finns så mycket mer man ska orka med än bara jobba men jobbet är det ända stället som ger mig pengar. Pengar pengar pengar det är det ända som snurrar runt i huvudet. Hur mycket får jag denna månaden kommer de går runt eller jag ska behöva krypa på knä för att få de till att gå runt. Är det de som ska vara en trygghet för oss i sverige att den dagen du blir sjuk så hjälper fk dig ja de e super bra men det är lite väl mycket att ta bort 20% veet ni hur mycket det är ???????? det är för mycket har du en inkomst på 20.000 förre skatt så har du bara 16.000 när du är sjukskriven. Ja men ursäkta mig jag har inte bett om att få en kronisk sjukdom. o inte kan jobba? var ska man trolla fram de 4000 som går bort? 4000??? de e så mycket jag lägger på mat. o ja sorry men jag är ensamstående o har inte någon sambo/make som hjälper till med ekonomin. usch aja jag kommer klara de på ett eller annat sätt har inte mycket till val. måste sluta tänka på pengar hela tiden måste börja tänka på att hitta styrkan först styrkan till att orka jobba och göra ngt vettigt av jobbet. de räcker inte bara med att vara där. Som de svider när jag tänker tbx. hur mycket att jag gjort när jag varit där nadda känns de som. nä nu ska jag vila lite innan jag ska hämta loppan .

Av Åsa - 8 november 2015 22:49

Idag har jag varit helt off. Ni vet så trött att ögonen går i kors o kvittar vad man säger så skrattar man så man kiknar... Så resultatet av 4 dagars arbete 'a 2h per dag är att denna helg har jag varit off/tilt i hjärnan. Men just nu kvittar det då jag ser på The pacifier :). Och snart e de godnatt ny vecka i morgon . Som sagt! Min hjärna halvsover hela tiden just nu så kommer ej på ngt att skriva ens.

Gjorde en soppa på det vi hade hemma så i morgon ska vi njuta av en man tager vad man haver soppa :)

Vi käkade panerade kyckling filé med potatismos idag det var poppis bland kidsen

Väldens finaste 11 åring har fått lov att prova på att ha en egen blogg . Sköts den så är jag den stoltaste Mamman på denna jord http://hamsternmolly.bloggplatsen.se/ är hennes blogg.

Besökare idag:
Besökare denna vecka:
Besökare denna månad:
Besökare totalt:

Här har ni en Kvinna född -81 som är ensamstående med underbara flickor födda -04 och -08. Bor i Trelleborg.
Den 24/9-15 ändrade mitt liv sig snabbt.Fick Diagnosen MS!

Mina töser de bästa som finns

     
  

inlägg

Följ

Följ Åsas blogg med Blogkeen
Följ Åsas blogg med Bloglovin'

skriv en rad eller två

2 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se